Kärlek för män, kärlek för kvinnor

Eftersom jag varit sjuk en tid nu har jag läst extremt mycket bloggar den senaste veckan, däribland en av min systers närmsta vänners blogg. Hon tar i ett av sina inlägg upp en mycket intressant frågeställning, men har dragit väldigt orättvisa slutsatser enligt mig. När jag tänker efter, är dessa väldigt vanliga slutsatser som de flesta unga kvinnor drar.
Frågan hon ställde sig själv var något i stil med ”Är det någon skillnad på killars och tjejers åsikter när det gäller kärlek?”
De slutsatser hon drog innebar bland annat att tjejer är beroende av kärlek och inte klarar sig utan den, medan killar tar allting med en klackspark och klarar sig utan kärlek.
Jag har talat mycket om att jag inte tycker vi ska generalisera, och det är mitt resonemang även i denna fråga. Jag tror nämligen inte att det finns något typiskt som utmärker att män eller kvinnor behöver kärlek mer eller mindre. Jag tror att män och kvinnor behöver kärlek precis lika mycket, och då talar jag om all slags kärlek; i familjen, till vänner eller i ett förhållande.
Jag tror det snarare är upp till människan som individ vilka behov man har. Vissa individer blir kära i kärleken och det blir som en drog för dem. Vissa individer vet inte vad kärlek är. Vissa individer är rädda för att bli sårade och vissa är helt enkelt inte av behov av en viss slags kärlek i ett visst skede i livet.
Att någon överhuvudtaget skulle ta sina känslor med en klackspark som den här unga kvinnan påstår tycker jag verkar absurt. Visserligen vet jag många som påstår att de gör det, även jag själv är inräknad i denna katergori. Men i själva verket är ens känslor inuti det viktigaste för att man skall må bra och de kommer alltid att påverka dig som individ.
Däremot tror jag att vi genomgår vissa emotionella åldrar, därav tror jag dessa slutsatser dras lite för ofta. I kvinnors unga åldrar strömmar hormonerna och då kanske kvinnor känner starkare känslor som inte männen känner i just den speciella åldern.
Naturligtvis finns det plats för allas slutsatser och inga åsikter är felaktiga. Men jag blir upprörd när man framställer män som en individ som saknar känslor totalt. Alla individer har olika behov som ser olika ut, och det är det som är så himla fantastiskt med oss alla!


(Jag vill slänga iväg ett speciellt tack till mina manliga vänner som ställt upp med att besvara vad som rör sig i en mans huvud när det gäller detta.)


RSS 2.0